22 Ocak 2014 Çarşamba

2. Ders : GİTARLARI TANIYALIM



Gitarlar genellikle 6 telli ve çeşitli ağaç türlerinden yapılan enstrümanlardır. 7 telli 12 telli gibi tel sayısı çeşitli olan gitarlar da olmakla birlikte genellikle karşımıza 6 telli olarak çıkar. Gitarlar için şu müzik türünde kullanılır demek pek uygun olmaz çünkü nerdeyse her müzik türünde gitar kullanılmaktadır.     

Gitar, altı teli sayesinde kendisinden çok daha büyük olan bir piyanonun verebildiği seslerin birçoğunu verebilir. Ayrıca tellere aynı anda vurarak küçük bir orkestra havası da yaratır. Gitarlar diğer enstrümanlara göre daha kişiye özel enstrümanlardır. Çalan kişinin ruh halini çok iyi yansıtır. Gitar çalmayı kendi kendine öğrenen birçok gitarist vardır. Gitar çalmak çok zor gibi görünse de aslında düzenli bir çalışmayla belli bir seviyede çalmak kolaydır. 

Klasik gitar, akustik gitar, elektro gitar, bas gitar, perdesiz gitar, jazz gitar gibi birçok gitar türü bulunmaktadır. Aslında bu gitar türleri de kullanıldıkları müziğe göre, kasa yapısına göre, seslerine göre kendi içlerinde ayrılmaktadır. Bundan sonraki bölümlerde sırasıyla klasik gitarları, akustik gitarları ve elektro gitarları inceleyeceğiz. 






                                                                            

1 yorum:

  1. Güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil