23 Ocak 2014 Perşembe

2.1. KLASİK GİTAR


Klasik gitar tüm gitar türlerinin atası olarak kabul edilmektedir. Bu bakımdan en ilkel yapıdaki gitar da diyebiliriz. Klasik gitarların 6 teli bulunmaktadır. Bu tellerin üstteki 3'ü sarımlı çelik teller, alttaki 3'ü ise naylon tellerdir. 


Gitara başlayanların en çok tercih ettiği gitar türüdür. Bunun en önemli nedeni fiyatının diğer gitarlara göre uygun olmasıdır. Ayrıca toplumda gitara klasik gitarla başlanır gibi genel bir düşünce vardır. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. 
Klasik gitar parmak ile çalınır. Ama penayla gitar öğrenmek isteyenler penayla da çalabilir. Klasik gitar genellikle klasik müzik ve flamenko müziklerinde kullanılır. Günümüzde pop müzik, ritm gitar olarakta sıklıkla kullanılır. Bizim derslerimizde de bu yönüyle ele alınacaktır. Klasik ve flamenko müzik yer almayacaktır. 

Klasik Gitar Nasıl Tutulmalı
Klasik gitar genellikle sol dizin üstüne konulur. Ve sol ayağın altına bir yükselti konulur. Klasik gitar sapı yaklaşık 45 derecelik bir açıyla yukarıya doğru bakar. Klasik gitar için en ideal tutuş şekli budur. Ama bu klasik gitarı illa bu şekilde çalacaksınız demek değildir. Gitarı normal sağ diziminizin üstünde de tutabiliriz. Bacak bacak üstüne atıpta tutabiliriz. Burada önemli olan en rahat ettiğiniz pozisyonu bulabilmektir. Gitar klavyesine hakim olmak için bu çok önemlidir. 




 





Klasik Gitar Çalış Örnekleri



                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder