19 Ağustos 2014 Salı

Ders 22. Solo Gitar için Egzersizler


Aşağıda verilen egzersizler parmaklarınızı oldukça geliştirecek ve sağ-sol el uyumunuzu geliştirecektir. Bu yüzden bu egzersizleri sabırla sonuna kadar yapın kesinlikle yararını göreceksiniz. Metronomla çalışmanız çok daha faydalı olacaktır. Nota değerlerini görmeniz açısından dersin sonunda egzersizlerin tamamının Guitar Prolarınu indirmeniz için link verilmiştir. Şimdi hemen başlayalım;


1) 1-2-3-4 Egzersizi : Sol elimizin 1, 2, 3, 4 parmaklarını sırasıyla kullanarak gitarın klavyesinde gezinerek sağ ve sol el uyumunu geliştirdiğimiz oldukça önemli egzersiz. Egzersizlerde penayla çalışıyorsanız pena vuruşunuz sırasıyla üstten ve alttan olmalı bunu bozmamaya dikkat edin. Parmakla yapıyorsanız sağ el i ve m parmağınızı sırasıyla kullanmayı unutmayın. Egzersizlerin sonundaki linkte tüm egzersizlerin Guitar Prolarını bulabilirsiniz.

 2) 1-3-2-4 Egzersizi : Sol el 1-3-2-4 parmaklarımızı sırasıyla kullanarak bu egzersizi yapıyoruz. Sağ el pena ya da parmak vuruşlarına dikkat etmeyi unutmayın.
3) 1-2-4 Egzersizi : Bu egzersizde sol elimizin 3 numaralı parmağını kullanmıyoruz. Pena ve parmak geçişlerine özellikle dikkat etmeliyiz. Kesinlikle alt üst ya da i-m sırasını bozmayın. Yani üst-alt-üst (i-m-i) yapıp diğer tele geçerken alt-üst-alt (m-i-m) diye devam edeceğiz.

3 Egzersizin tamamının guitar pro linki aşağıdadır. Oradan indirip guitar proyla beraber de çalışabilirsiniz. İsteyenler için pdf halinde de aynı link içinde bulunmaktadır.

Bize sormak istedikleriniz gitarvizyon@gmail.com adresine yollayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder